Informace o umístění mobilní betonárky

Janderka Aleš - AJ04.02.2019, 15:26:00

V Olšanech dne 1. února 2019

Vážení občané obce Olšan,


rádi bychom Vás informovali o průběhu výstavby nového papírenského stroje v OP papírna s.r.o.

Důležitým krokem v realizaci celého díla je kolaudace nové cyklostezky, která bude sloužit jako náhradní komunikace mezi Olšanami a Kláštercem. Stávající  obecní cesta se uzavře a bude sloužit jako vnitro staveništní komunikace pro dopravu stavebního materiálu a obslužnost stavby. Tímto krokem dokončíme prioritní opatření, které zajistí bezpečnost širokého okolí obce Olšan.

Odbor výstavby Městského úřadu Šumperk vydal pro našeho subdodavatele Územní souhlas s umístěním mobilní betonárky v našem areálu OP papírna. Největším benefitem mobilní betonárny je výrazné snížení dopravní zátěže a s tím související hluk, prašnost a dopravní zatížení komunikací. Co se týče samotné četnosti nájezdů, je zde 30% snížení, protože návozy materiálu k výrobě betonové směsi probíhají většími nákladními automobily (návěsy) a hlavně v suchém stavu; menší hmotnost. Důležitou výhodou je taktéž čas, kdy jednotlivé návozy probíhají. Zavážení betonárny probíhá zpravidla během běžné pracovní doby, tedy v pracovní den v čase od 7:00 do 15:00, kdežto betonáž probíhá často i v pozdních odpoledních hodinách. Chtěli bychom také zdůraznit, že se jedná o dočasné zařízení, které bude použito pouze pro výrobu betonové směsi pro stavbu výrobní haly a její provoz bude ukončen po provedení betonářských prací na této stavbě. Předpokládaný termín odvozu mobilní betonárny je druhá polovina tohoto roku.

Závěrem bychom chtěli veřejnosti poděkovat a požádat o pochopení při realizaci tohoto náročného a rozsáhlého projektu.

I nadále se můžete obracet s vašimi podněty přímo na vrátnici OP papírna nebo napsat na e-mailovou adresu petra.hedencova@delfortgroup.com nebo zavolat na non-stop linku +420 583 384 531.

 Projektový tým PS6